Начало / Новини / Телефон за жалби и сигнали на български език е открит в Одрин

Телефон за жалби и сигнали на български език е открит в Одрин

Властите в град Одрин откриха „WhatsApp“ линия за жалби на български език за нашите туристи и търговци, които посещават Одрин. Телефонът на така наречената „ мобилната полиция „ приемаща оплаквания и сигнали на български език е: 0090 552 8402222 .

Нашия екип провери телефония номер и получи мигновено отговор на български език. Българските туристи в Одрин могат да пишат по „WhatsApp“ за оплаквания, сигнали и жалби до „ мобилната полиция“. Линията е разкрита в полза  на гостите на града. Тя е открита през 2017 година, но от няколко месеца приемат и жалби на български език. Линията също ще предоставя услугите си и на гръцки език. Тя ще обслужва исканията както на турските граждани така и на туристите.

„Първоначално услугата се е ползвала на турски език и за една година са постъпили около 180 жалби. Всички жалби получени от линията се изпращат до съответните институции, каза директорът на Дирекция „ Култура и туризъм в Одрин, г-н Ахмет Хаджъоглу. Той също подчерта, че над 3 милиона туристи са минали в област Одрин през 2018 година и е важно за развитието на туризма, да има такава телефонна линия.

Българските и гръцки туристи ще могат да изпращат своите искания и оплаквания чрез приложението „WhatsApp на телефон 0090 552 8402222.

От TurkeyBG

Прочетете също

Турция забрани пушенето на открито

Във вcички oблacти нa Турция oт днec e зaбрaнeнo пушeнeтo нa oткрити мecтa – улици, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.