Начало / Новини / Турция остава най-търсената дестинация от родните туристи

Турция остава най-търсената дестинация от родните туристи

Турция продължава да е най-търсената европейска дестинация от родните туристи. Страната привлича както с ниските цени и хубавата храна, така и с близкото си географско разположение. Тя е предпочитана дестинация и за млади двойки, и за семейства, споделиха туроператори пред „Монитор” по време на туристическо изложение, което приключи този уикенд.

При избора си на дестинация българите се влияят както от цени, така и от разстояние. Голям фактор е и самото обслужване. „В Турция няма съмнение за това как и къде ще ви настанят”, каза представителка на турагенция. По нейни думи цените и качеството на услугите са добри и сигурни, докато в Испания не е точно така.

Предпочитани за отдих са Истанбул, Анталия, Айвалък и Кушадасъ.

При ранно записване можем да се възползваме от множество намаления. Осми март в Истанбул например ще излезе 135 лв. като това включва 2 нощувки в тризвезден хотел, медицинска застраховка с покритие от 10 000 евро, както и разходка и туристическа програма в Одрин. За дамите пък има специална екскурзия на нощен Истанбул. При някои турагенции обаче вече не са останали места и периодът за ранно записване е приключил. За други пък той ще продължи и през март.

Средно 500 лева ни струва екскурзията до Турция. Уикенд в Истанбул със закуска и вечеря например ще излезе 440 лв. в тризвезден и 540 лв. в четиризвезден хотел. Цената включва осигурен трансфер, панорамна обиколка на местности, площади и музеи. Който иска, може и сам да открива красотата на града. 7 нощувки в тризвезден хотел близо до Айдалък ще излязат 544 лв. и то преди началото на сезона. От турагенциите предупреждават, че това са промоционални цени, валидни до края на ранното записване и е възможно хотелите да променят исканата сума.

От туроператорите предупреждават, че когато става въпрос за намаления в последния момент обикновено те засягат самите тях или самолетите, но хотелите не правят отстъпки. Затова е и важно да се запишем възможно най-рано за лятната екскурзия. Ако си направим резервация през декември например, можем да спестим 20%, а ако решим да пътуваме на определени дати, с ваучер може да получим намаление между 200-300 лв. 8 000 са заминалите за Турция българи през 2018 г., сочат данни на родна турагенция.


От TurkeyBG

Прочетете също

Българи намериха начин как да заобиколят карантината при прибирането си от Турция

Българи намериха начин как да заобиколят карантината, след като са били в Турция, установи екип …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.