Начало / Новини / Турция откри грандиозен лунапарк, три пъти по-голям от Disney

Турция откри грандиозен лунапарк, три пъти по-голям от Disney

Wonderland Eurasia, който беше открит официално в турската столица Анкара, разполага с много впечатляващи атракции, според британския вестник Metro. Той е три пъти по-голям от Magic Kingdom на Disney, посочва T+L.


Турският президент Тайип Ердоган преряза лентата , заявявайки, че новият увеселителен парк, разположен на площ от 1.3 милиона квадратни метра, „не е просто символ на гордост за Анкара, но и за цяла Турция“.

И като се имат предвид всички атракции, на които гостите могат да се насладят в парка, е ясно защо.

Той се състои от 26 главни атракции, включително 14 влакчета, както и от 2 117 по-малки забавления.

Паркът разполага с няколко сцени за концерти, Digital Dark Ride – 75-метрова кула, джунгла с динозаври, разположена на 20 000 квадратни метра, която включва 70-метров аниматронен Тирекс, и други.

В допълнение към всичко това, Wonderland Eurasia е дом на втория по големина фонтан в света, достигащ височина от 120 метра.Изграждането на парка, струващ 256 млн. долара, отнема над пет години. Начало на проекта е сложено преди почти шест години, като той е завършен едва през 2018 г.

Според Ердоган новият парк ще носи приходи от 50 млн. лири годишно (около 9 млн. долара), а изпълнителният директор на парка Джем Узан смята, че през първата година той ще привлече 5 милиона посетители.


Подобни увеселителни паркове се радват на все по-голямо внимание. Най-големият закрит тематичен парк в света се намира в Дубай, а най-големият подводен тематичен парк е разположен в Бахрейн.


От TurkeyBG

Прочетете също

Турция забрани пушенето на открито

Във вcички oблacти нa Турция oт днec e зaбрaнeнo пушeнeтo нa oткрити мecтa – улици, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.