Начало / Новини / Българите харчат средно по 100 лв. за покупки в Одрин

Българите харчат средно по 100 лв. за покупки в Одрин

Множество българи пътуват с автобуси и коли до Одрин през почивните дни, за да пазаруват.

Заради големия интерес от нашите сънародници, търговците са поставили ценоразписи на български език на витрините на своите обекти. Освен това са пуснали фейсбук страници с реклама на техните продукти, както и имат онлайн преводачи на телефоните си, които да помогнат на купувачите от България.Голяма част от хората пътуват до Одрин само защото стоките, които се продават там, са „много по-евтини“ в сравнение с продуктите, които се продават в България.Туристите купуват най-вече плодове, зеленчуци в откритите пазари и дрехи от моловете. Повечето от тези обекти в Одрин имат поне по един служител, който говори български или английски език.

„В нашия магазин продаваме стоки, които средно струват 30-40 турски лири,но винаги правим отстъпки. Хората идват от далеч, за да пазаруват, защото при нас е много евтино “, обяснява Хали Исмаил, които знае български език, живее и работи в Одрин. Той има малък магазин за дрехи,близо до главната улица. Гюркан Мехмет има магазин за ядки на една от най-оживените улици в Одрин, казва, че клиентите му са предимно от България. „Нашите цени са по-ниски и ядките са с много добро качество. Също така предлагаме локуми,бонбони и много други стоки,който са с много вкусни.Някои от нашите клиенти минават по два пъти месечно“, споделя Гюркан.

За да привлекат повече клиенти в Одрин, търговците рекламират града чрез социалните мрежи и реклами на български език. Българските посетители харчели средно по 100 лева за пазар,споделят по големите търговци. Много от търговци и българските посетители имат приятелски отношения. Ако клиентите нямат достатъчно пари в себе си, собственика на магазина им казвал „можете да ми платите следващия път“, обясняват нашите сънародници.

Всички те са с много добри впечатления от град Одрин и задължително ще се върнат пак.

От TurkeyBG

Прочетете също

Истанбулския Капалъчаршъ пострада от коронавируса

Търговията на истанбулския Капалъчаршъ, един от най-старите пазари в света, стана жертва на коронавируса, който …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.