Начало / Новини / Други / Българи намериха начин как да заобиколят карантината при прибирането си от Турция

Българи намериха начин как да заобиколят карантината при прибирането си от Турция

Българи намериха начин как да заобиколят карантината, след като са били в Турция, установи екип на bgtourism.bg. Южната ни съседка е една от държавите, която българите могат да посещават, но след прибирането си оттам трябва да се самоизолират 14 дни. Това е картината към днешна дата!

За да избегнат карантината нашенци измислиха, че първо ще  могат да влизат в Гърция с личните си карти, след което да преминават близък гръцко-турски граничен пункт с паспорт. Така мнозина сънародници необезпокоявано ще могат да отскачат до Одрин, Истанбул и другите места в Турция. След това да се прибират по обратния път, като първо се връщат в Гърция с паспортите си, а на гръцко-български пункт да показват лична карта и посочват в декларацията си, че се прибират от Гърция.

Днес от Гранична полиция признаха за bgtourism.bg, че нямат връзка с гръцко-турската гранична система и не могат да установят дали сънародниците ни са отскочили до Турция. Оттам разчитат пътуващите да бъдат коректни и отговорни при прибирането си и да не спестяват информация в своите декларации – трябва да се напише, че се прибират от Турция и Гърция. В точка 8 в декларациите е посочено, че за неверни данни се носи отговорност съгласно законодателството на Република България. Към днешна дата на българските граждани, които се прибират от Гърция, не се налага карантина.

От TurkeyBG

Прочетете също

Двама са починали от коронавирус в Одрин, под карантина са цели входове на блокове

На тридесет километра от Свиленград, в Одрин, има двама починали от коронавирус, съобщи Мурат Саваш, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.