Начало / Новини / „Златна ера“ за туризма в Турция, милиони летовници прииждат в Анталия

„Златна ера“ за туризма в Турция, милиони летовници прииждат в Анталия

Туристическият сектор в Турция преживява златна ера. Местата в хотелите в курорта Анталия са изцяло заети за 2019 г. и туроператорите вече са започнали да правят резервации за 2020 г., пишат турски медии. 

Цифрите за първите пет месеца на годината в сферата на туризма показват, че целта за 2019 г. от 50 млн. туристи ще бъде надхвърлена, предава в. Güneş. През май Анталия е посрещнала 1.7 млн. туристи от 174 страни. През първите 5 месеца на годината курортът е бил посетен от над 3 млн. туристи, което представлява увеличение с 19% спрямо същия период на миналата година.

През 2018 г. Анталия е посрещнала 14 млн. туристи, а тази година се очаква броят на туристите в курорта да надхвърли 15 млн. и курортът да подобри досегашния си рекорд. Турският туристически сектор си поставя нови цели. Подготвят се алтернативни туристически пакети, които да дадат възможност туристите да правят по-големи разходи. Не е изненада, че най-многобройните посетители са руснаците, чиито брой нараства с 20% до 1.2 млн. души. След тях са германците, които са над 600 000, следвани от британци (над 192 000), украинци (165 000) и холандци (134 000), съобщава Daily Sabah. Полша, Литва, Белгия, Израел и Дания допълват десетте държави, изпратили най-много туристи в града.

От TurkeyBG

Прочетете също

Турция забрани пушенето на открито

Във вcички oблacти нa Турция oт днec e зaбрaнeнo пушeнeтo нa oткрити мecтa – улици, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.