Начало / Новини / Кметът на Одрин към българските туристи – заповядайте, но спазвайте мерките

Кметът на Одрин към българските туристи – заповядайте, но спазвайте мерките

Кметът на Одрин Реджеп Гюркан се обърна към българските туристи с молба да се съобразяват с противоепидемологичните  мерки при посещението си в града. Той опроверга слуховете, че се готви ново затваряне на границата с Турция. Вместо това приветства посещенията на българите, но ги призова да носят маски, да спазват дистанция и да използват дезинфектанти.

Маските в Турция са задължителни за всички и на открито, и в магазините, и в градския транспорт.

Дори забраниха пушенето на улицата, тъй като тогава маските се свалят. Маски трябва да се носят дори и в личните автомобили.

Гюркан посочва, че областното управление на Одрин е осигурило и ще раздава безплатни защитни маски и дезинфектанти за ръце на граничните пунктове Капакуле и Хамзабейли.

Още на влизане в южната ни съседка се мери температурата на всички пътници. За сега не се изискват тестове, които да доказват, че не сте болни. Температурата се мери и на входовете на големите магазини, от където българите пазаруват най-често. Там се влиза през пропускателен пункт и ако температурата ви е в нормите.

Задължителната дистанция е 1,5м. Дезинфектанти има навсякъде – в магазини, кафенета, обществени сгради.

Турските власти в областите Одрин, Къркларели и Текирдаг прилагат стриктен контрол върху изпълнението на противоепидемиологичната мярка и налагат глоби на нарушителите.

Източник: burgasnews.com

От TurkeyBG

Прочетете също

Турция забрани пушенето на открито

Във вcички oблacти нa Турция oт днec e зaбрaнeнo пушeнeтo нa oткрити мecтa – улици, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.