Начало / Новини / Мобилен пътеводител на три езика за посетителите на Ямбол и Одрин

Мобилен пътеводител на три езика за посетителите на Ямбол и Одрин

Мобилен пътеводител, разработен на три езика, ще предлага на туристите забележителности и интересни места за посещение в градовете Ямбол и Одрин. Приложението е част от проект, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Турция, информира кореспондентът ни Даниела Костова. 

Проектът е разработен от неправителствената организация Евроклуб Жена съвместно с Асоциация на младите бизнесмени от турска страна. Приложението ще бъде на три езика – български, турски и английски, поясни Даниела Илчева. 

„Пристигайки в Одрин всеки един турист, ще може да изтегли това приложение, или пристигайки в Ямбол и на съотвентия език, който му е удобен, ползвайки приложението да види какво наблизо може да посети, като ще може да прочете за всеки обект“. 

Освен мобилното приложение по проекта ще бъдат направени два съвместни туристически маршрута, предвидени са и екоинициативи. Проектът се финансира по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция и е с бюджет от 112 000 евро. Срокът за изпълнение е до май 2021 г.

От TurkeyBG

Прочетете също

Турция забрани пушенето на открито

Във вcички oблacти нa Турция oт днec e зaбрaнeнo пушeнeтo нa oткрити мecтa – улици, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.