Начало / Новини / Над 2 милиона нашенци атакуваха Одрин

Над 2 милиона нашенци атакуваха Одрин

Преминалите граничните пунктове „Капъ куле“, „Пазар куле“, „Хамзабейли“ и „Ипсала“ за алъш-вериш са похарчили 270 милиона евро

2 166 483 българи са посетили Одрин през 2019-та година. „Градът на султаните“ бил посетен и от 382 000 гърци. Преминалите граничните пунктове „Капъ куле“, „Пазар куле“, „Хамзабейли“ и „Ипсала“ за алъш-вериш са похарчили в Одрин 270 милиона евро. Това съобщи президентът на Търговско-промишлената палата на Одрин (ETSO) Реджеп Зъпкънкурт, пише 24rodopi.com.

След „ярката“ 2019-та той се надява през 2020-та Одрин да счупи рекорд. „През 2019-та посрещнахме 2 736 865 туристи, целта ни за 2020-та е 5 милиона“, твърди шефът на Палатата. Заради ниския курс на турската лира българите и гърците купували почти всичко – от храна до текстил. Средно по 100 евро са оставяли дошлите от България и Гърция на пазар. Увеличил се и броят на пристигащите в Одрин за уикенда, които не само пазарували, но оставали за два дни в града, за да се запознаят с историческите забележителности. Българските пазарджии идвали по-рано от гръцките, още с отварянето на търговските обекти – това пък е била констатацията на собствениците на магазини. И пред 2020-та ще продължат курсовете по български и гръцки езици за местните търговци.

От TurkeyBG

Прочетете също

Българи намериха начин как да заобиколят карантината при прибирането си от Турция

Българи намериха начин как да заобиколят карантината, след като са били в Турция, установи екип …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.