Начало / Новини / Над 2 милиона нашенци атакуваха Одрин

Над 2 милиона нашенци атакуваха Одрин

Преминалите граничните пунктове „Капъ куле“, „Пазар куле“, „Хамзабейли“ и „Ипсала“ за алъш-вериш са похарчили 270 милиона евро

2 166 483 българи са посетили Одрин през 2019-та година. „Градът на султаните“ бил посетен и от 382 000 гърци. Преминалите граничните пунктове „Капъ куле“, „Пазар куле“, „Хамзабейли“ и „Ипсала“ за алъш-вериш са похарчили в Одрин 270 милиона евро. Това съобщи президентът на Търговско-промишлената палата на Одрин (ETSO) Реджеп Зъпкънкурт, пише 24rodopi.com.

След „ярката“ 2019-та той се надява през 2020-та Одрин да счупи рекорд. „През 2019-та посрещнахме 2 736 865 туристи, целта ни за 2020-та е 5 милиона“, твърди шефът на Палатата. Заради ниския курс на турската лира българите и гърците купували почти всичко – от храна до текстил. Средно по 100 евро са оставяли дошлите от България и Гърция на пазар. Увеличил се и броят на пристигащите в Одрин за уикенда, които не само пазарували, но оставали за два дни в града, за да се запознаят с историческите забележителности. Българските пазарджии идвали по-рано от гръцките, още с отварянето на търговските обекти – това пък е била констатацията на собствениците на магазини. И пред 2020-та ще продължат курсовете по български и гръцки езици за местните търговци.

От TurkeyBG

Прочетете също

Турция забрани пушенето на открито

Във вcички oблacти нa Турция oт днec e зaбрaнeнo пушeнeтo нa oткрити мecтa – улици, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.