Начало / Новини / Турски ястия в менюто на Оскарите

Турски ястия в менюто на Оскарите

С подкрепата на Турската Асоциация ONE Традиционни Турски вкусове бяха представени на вечерта на Оскарите

В резултат на дългите усилия и преговори на турската асоциация ONE, която продължава усилията си да увеличи популярността и световното признание на турската кухня, турски деликатеси бяха вклюени в менюто на Оскарите тази година.


Вечерята Оскар, която се проведе след 91-вата церемония за наградите Оскар в Лос Анджелис, бе приготвена и представена на гостите от Главния Готвач – Волфганг Пък.


Шеф Пък, заедно с турските шефове Ийт Мирзаоглу и Джихан Къпчак, приготвиха тазгодишното меню, а именно: за основно ястие бе избран „Алиназик“, принадлежащ на район Газиантеп и приготвен основно от патладжан и месо. Второто ястие беше „Лозови сарми с вишни“, които са били част от 500-годишната кухня на Османския дворец.Третото е любимото ястие от Егейската кухня – „Лаврак, сервиран върху лозови листа“. Следва „Маслена Мантъ“ от Кайсери и „Суха баклава“ от Газиантеп. Също така беше представен и „Шербет“ от нар“, който се е сервирал на гостите на Султана преди 10 века в Османската империя и „Малеби с дъвка“, поднесено с кадаиф, бяха сервирани на световноизвестните звезди.


Церемонията по награждаването на Оскар, организирана от Академията за филмови изкуства и науки от 1929 г. насам, всяка година се посещава от много световноизвестни хора на изкуството, като изтъкнати художници, известни режисьори, продуценти и актьори, големи шефове на Холивуд, модни дизайнери и всички професионалисти във филмовата индустрия. Премиерата на Оскарите, която се излъчва на живо в 200 различни страни и свързва милиони зрители всяка година, се превърна във великолепно медийно шоу по целия свят.

От TurkeyBG

Прочетете също

Турция забрани пушенето на открито

Във вcички oблacти нa Турция oт днec e зaбрaнeнo пушeнeтo нa oткрити мecтa – улици, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.