Начало / Новини / Турски ястия в менюто на Оскарите

Турски ястия в менюто на Оскарите

С подкрепата на Турската Асоциация ONE Традиционни Турски вкусове бяха представени на вечерта на Оскарите

В резултат на дългите усилия и преговори на турската асоциация ONE, която продължава усилията си да увеличи популярността и световното признание на турската кухня, турски деликатеси бяха вклюени в менюто на Оскарите тази година.


Вечерята Оскар, която се проведе след 91-вата церемония за наградите Оскар в Лос Анджелис, бе приготвена и представена на гостите от Главния Готвач – Волфганг Пък.


Шеф Пък, заедно с турските шефове Ийт Мирзаоглу и Джихан Къпчак, приготвиха тазгодишното меню, а именно: за основно ястие бе избран „Алиназик“, принадлежащ на район Газиантеп и приготвен основно от патладжан и месо. Второто ястие беше „Лозови сарми с вишни“, които са били част от 500-годишната кухня на Османския дворец.Третото е любимото ястие от Егейската кухня – „Лаврак, сервиран върху лозови листа“. Следва „Маслена Мантъ“ от Кайсери и „Суха баклава“ от Газиантеп. Също така беше представен и „Шербет“ от нар“, който се е сервирал на гостите на Султана преди 10 века в Османската империя и „Малеби с дъвка“, поднесено с кадаиф, бяха сервирани на световноизвестните звезди.


Церемонията по награждаването на Оскар, организирана от Академията за филмови изкуства и науки от 1929 г. насам, всяка година се посещава от много световноизвестни хора на изкуството, като изтъкнати художници, известни режисьори, продуценти и актьори, големи шефове на Холивуд, модни дизайнери и всички професионалисти във филмовата индустрия. Премиерата на Оскарите, която се излъчва на живо в 200 различни страни и свързва милиони зрители всяка година, се превърна във великолепно медийно шоу по целия свят.

От TurkeyBG

Прочетете също

Турското семейство, което създаде ваксината срещу коронавируса

Те са мозъците зад ваксината срещу коронавируса, която сега показа над 90% ефективност: съпрузите Угур …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.