Начало / Новини / Хасковлийка крие контрабанден тор в резервоар

Хасковлийка крие контрабанден тор в резервоар

Общо 85 литра контрабандни агропрепарати откриха митнически служители на “Капитан Андреево” при две проверки, съобщават от Агенция “Митници”. Хасковлийка заредила резервоара на автомобила си с течна тор при опит да я пренесе незабелязано през границата.
Жената пътувала с автомобил с хасковска регистрация, влизащ в страната от Турция. Митничарите открили в резервоара на колата, движеща се с газ кафява течност с мирис на препарат за растителна защита. Общото количество на откритата течност е 56 литра.


При друга проверка на лек автомобил, управляван от македонски гражданин митничарите намират 29 бутилки по един литър и пакети с общо 1.2 кг препарати за растителна защита, укрити във фабрични кухини на автомобила и в личния багаж на шофьора. Контрабандните препарати за растителна защита са задържани и предадени с протокол. На нарушителите са съставени актове по Закона за митниците.

Само за десет дни през месец март митническите служители са задържали 180 литра и 25 килограма препарати за растителна защита, които не отговарят на изискванията за внос. Една част от препаратите за растителна защита са иззети с разписки при проверки на преминаващи пътници през ГКПП Капитан Андреево, а друга част са задържани при опит да бъдат пренесени без знанието и разрешението на митническите органи.

Източник:haskovo.live

От TurkeyBG

Прочетете също

Кметът на Одрин към българските туристи – заповядайте, но спазвайте мерките

Кметът на Одрин Реджеп Гюркан се обърна към българските туристи с молба да се съобразяват …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.